ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΣΑΣ;

DR. ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ – ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΣΑΣ;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που επισκεφτήκατε τον δερματολόγο σας για έναν πλήρη έλεγχο του δέρματος; Πολλοί είναι αυτοί που δεν σκέφτονται το δέρμα τους παρά μόνο αν υπάρξει κάποιος επιβεβλημένος λόγος. Ωστόσο, η τακτική φροντίδα είναι απαραίτητη για την πρόληψη επιπλοκών στην υγεία και τη γρήγορη αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων. Το δέρμα σας είναι ένα βασικό λειτουργικό όργανο που παίζει το ρόλο του “προστατευτικού στρώματος”. Δεν έχει να κάνει μόνο με την καλή εμφάνιση. Ακριβώς όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος και άλλα όργανά σας, πρέπει να του δείξετε την προσοχή που του αρμόζει για να το διατηρήσετε υγιές και λειτουργικό.

Δερματικές Παθήσεις που Απαιτούν Επίσκεψη στον Δερματολόγο

Πολλοί τύποι δερματικών παθήσεων δικαιολογούν επίσκεψη στο δερματολόγο. Κάποιοι από αυτούς περιλαμβάνουν: → Ακμή: Η ακμή δεν είναι απλώς μια αισθητική ενόχληση. Μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε λοίμωξη και να προκαλέσει ουλές στο δέρμα εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά. Η ακμή αυξάνει επίσης τη φλεγμονή στο σώμα σας, πράγμα που σημαίνει ότι  και το ανοσοποιητικό σας σύστημα επιβαρύνεται περισσότερο. → Σημάδια εκ γενετής: Εάν έχετε ένα σημάδι εκ γενετής, το πιο πιθανό είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό. Ωστόσο, αν αλλάξει χρώμα, σχήμα, μέγεθος ή γενική εμφάνιση, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι κάτι περισσότερο. → Έκζεμα: Αυτή η κατάσταση είναι σχετικά συχνή, αλλά μπορεί να γίνει επώδυνη, ειδικά χωρίς την κατάλληλη θεραπεία. Πολλοί άνθρωποι μπορούν να θέσουν το έκζεμά τους υπό έλεγχο με τη βοήθεια φαρμάκων από τον δερματολόγο τους. → Ξηρό δέρμα: Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό, κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο τους χειμερινούς μήνες, αυτό μπορεί να σας θέσει σε υψηλότερο κίνδυνο βλάβης του, συμπεριλαμβανομένων των ανοιχτών πληγών. Ψωρίαση: Τα άτομα με ψωρίαση συχνά παλεύουν με τον πόνο και την ενόχληση, αλλά υπάρχουν θεραπευτικές επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη του ξηρού, κηλιδωμένου δέρματος και των φολίδων. → Σπίλοι (ελιές) : Ορισμένοι σπίλοι, ειδικά αυτοί που αλλάζουν συχνά, μπορεί να είναι όγκοι και καρκίνοι του δέρματος που απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα. → Κονδυλώματα: Τα κονδυλώματα αν παραμεληθούν μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες καταστάσεις , αλλά είναι δυνατό να απαλλαγείτε με ασφάλεια από αυτά με την έγκαιρη βοήθεια του δερματολόγου σας. Επιπλέον, χρειάζεστε την εξέταση από δερματολόγο αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι αυτό που αντιμετωπίζετε είναι κονδυλώματα και όχι κάτι διαφορετικό. → Μύκητας: Εάν έχετε μύκητα των νυχιών ή άλλες δερματικές παθήσεις που οφείλονται στην ανάπτυξη μυκήτων, ο δερματολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να το θέσετε υπό έλεγχο προτού προκαλέσει σοβαρές δερματικές λοιμώξεις.

Μην παίζετε παιχνίδια με το δέρμα σας

Οποιαδήποτε από αυτές ή άλλες δερματικές παθήσεις, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την αρχική γραμμή άμυνας του σώματός σας. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της παραμέλησης των θεραπειών του δέρματος μπορεί να οδηγήσουν σε: → Ανάπτυξη φλεγμονής που μπορεί να ταξιδέψει από το δέρμα σε άλλα όργανα → Αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων → Πόνο και δυσφορία → Ανάπτυξη επιθετικών μορφών καρκίνου → Επιπλοκές στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος Όπως πολλοί, μπορεί να έχετε αναβάλει το ραντεβού σας με τον δερματολόγο σας. Τώρα είναι η ώρα να αναλάβετε δράση. Το να είστε προληπτικοί μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε επιπλοκές, να βελτιώσετε την εμφάνιση του δέρματός σας και να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα νωρίτερα, πολύ πριν γίνουν απειλητικά για την υγεία σας. Καλέστε μας σήμερα για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού για έλεγχο δέρματος ή παρακολούθηση και θεραπείες. Η υγεία του δέρματός σας είναι πολύ σημαντική για να την παραμελήσετε. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε ένα υγιές δέρμα!

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

DR. ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

Η Dr. Τραϊανού Αθηνά, είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και έχει λάβει την ειδικότητά της από τις δύο πανεπιστημιακές κλινικές του ΑΠΘ.

Έχει ολοκληρώσει τη διατριβή της πάνω στα κονδυλώματα και στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ενώ εργασίες της είναι δημοσιευμένες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

Μοιραστείτε το !!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

DR. ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ – ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

elΕλληνικά