ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

DR. ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ – ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

Όχι, δεν πρόκειται για μεταδοτική νόσο, εκτός και αν υπάρχει σταφυλοκοκκική επιμόλυνση των ακνεϊκών βλαβών.
Οι περισσότερες δερματολογικές παθήσεις επηρεάζονται, άλλες σε μεγαλύτερο και άλλες σε μικρότερο βαθμό, από το ψυχολογικό στρες. Στο γεγονός αυτό πιθανόν συμβάλλει και η κοινή εμβρυϊκή καταγωγή των κυττάρων του εγκεφάλου και του δέρματος, που προέρχονται από το λεγόμενο εξώδερμα. Εξάλλου, σύγχρονες έρευνες έχουν αποδείξει ότι διαβιβαστικές ουσίες και χημικοί μεσολαβητές που υπάρχουν στον εγκέφαλο, παράγονται σε μικρότερες ποσότητες και στο δέρμα. Έτσι, το στρες μπορεί να λειτουργήσει ως εκλυτικός, ή επιβαρυντικός παράγοντας σε πλήθος δερματοπαθειών.
Ο όρος «φωτογήρανση» αναφέρεται στις αλλοιώσεις που προκαλεί στο δέρμα η χρόνια, παρατεταμένη  έκθεση στον ήλιο.  Εμφανείς εκδηλώσεις φωτογήρανσης είναι οι καφέ κηλίδες, οι ρυτίδες, η χαλάρωση, η τραχιά υφή και η ματ όψη του δέρματος. Για τη διαδικασία της φωτογήρανσης κυρίως ενοχοποιείται η UVA ακτινοβολία, η οποία έχει την ικανότητα να διεισδύει βαθειά στο δέρμα και να δημιουργεί αλλοιώσεις του συνδετικού ιστού (ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης). Η έντονη φωτογήρανση επίσης προδιαθέτει στην ανάπτυξη καρκίνων του δέρματος. Συνεπώς, η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος, προσθέτοντας χρόνια ακόμη και σε άτομα νεαρής ηλικίας.
Τα δερματολογικά laser μας επιτρέπουν να δράσουμε πάνω στο δέρμα σε διάφορες περιπτώσεις όπως: Ευρυαγγείες και αιμαγγειώματα •Μελαχρωματικές κηλίδες (κοινά «λεκέδες») • Τατουάζ • Ουλές • Ραβδώσεις (κοινά ραγάδες) • Υπερτρίχωση προσώπου και σώματος
Το υαλουρονικό οξύ γεμίζει, όταν εγχύεται κάτω από μια ρυτίδα, ανορθώνει, αποκαθιστώντας τον χαμένο όγκο με φυσικό τρόπο, σμιλεύοντας επίσης το περίγραμμα του προσώπου, ενυδατώνει σε βάθος, επανασχεδιάζει τα χείλη σας.
Το BOTOX® είναι ένα φάρμακο με εξαιρετικό προφίλ ασφαλείας. Χρησιμοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια σε 8 διαφορετικές ειδικότητες. Η μεγάλη ιστορία του φαρμάκου χωρίς παρενέργειες έχει αποδείξει ότι είναι ασφαλές ακόμη και για περιπτώσεις που η ποσότητα που χρησιμοποιείται είναι πολύ μεγαλύτερη από την ποσότητα που έχει ανάγκη ένα πρόσωπο για τη θεραπεία των ρυτίδων. Αρκεί να γίνεται μόνο από εξειδικευμένο δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό και σε καμία περίπτωση από άτομο που δεν είναι γιατρός.
Η ψωρίαση είναι μια συχνή, χρόνια πάθηση του δέρματος που εμφανίζεται συνήθως σε γενετικώς προδιατεθειμένα άτομα και χαρακτηρίζεται από την υπερπλασία της επιδερμίδας και το γρήγορο πολλαπλασιασμό των επιδερμικών κυττάρων. Η νόσος δεν είναι μεταδοτική. Πρόκειται για ανοσοεξαρτώμενη διαταραχή, στην οποία εμπλέκονται κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, τα Τ-λεμφοκύτταρα από τα οποία απελευθερώνονται ορισμένες κυτοκίνες που είναι ουσίες πρωτεϊνικής φύσης και οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της νόσου
Η μετάδοση των μυρμηκιών γίνεται με άμεση επαφή ή εμμέσως, ύστερα από χρησιμοποίηση κοινόχρηστων χώρων. Το περιβάλλον υγρασίας ευνοεί την ανάπτυξη του ιού και για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να περπατάμε ξυπόλυτοι γύρω από πισίνες, στα αποδυτήρια κλπ. Ο τραυματισμός επίσης ευνοεί την επέκταση των μυρμηκιών.
Είναι η έγχυση με μικρότατη βελονίτσα εντός του μέσου δέρματος (του χορίου, δηλαδή του τμήματος του δέρματος όπου επιτελείται η αναγέννησή του) ουσιών απαραίτητων για τη βέλτιστη λειτουργία του. Οι μικροτραυματισμοί που προκαλούνται στο δέρμα κατά τη διάρκεια της θεραπείας από τη βελόνα διεγείρουν επιπλέον τους ινοβλάστες που εξωθούνται να το επουλώσουν-αναγεννήσουν.
Αν η ακμή αντιμετωπιστεί σωστά, συνήθως αφήνει ελάχιστα έως και καθόλου σημάδια. Αν βέβαια αφήσει τελικά ουλές, υπάρχουν σύγχρονες θεραπείες οι οποίες μπορούν να τα μετριάσουν ή να τα εξαλείψουν

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

DR. ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ – ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

elΕλληνικά

SARS-COV-2

Στο ιατρείο ισχύουν τα μέτρα που αφορούν στον κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19). Ως εκ τούτου:

  •  Η επίσκεψη στο ιατρείο γίνεται ΜΟΝΟ μέσω προηγούμενου τηλεφωνικού ραντεβού, ακόμη και
    αν είναι επανεξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων ή συνταγογράφηση.
  • Παρακαλείσθε να έρχεστε ΑΚΡΙΒΩΣ στην ώρα του κλεισμένου ραντεβού.
  •  Να έρχεται ΜΟΝΟ το άτομο που είναι να εξεταστεί χωρίς ΣΥΝΟΔΟ (εκτός αν υπάρχει
    απόλυτη ανάγκη όπως κινητικό πρόβλημα ή άνοια).
  •  Η προσέλευση γίνεται με ΜΑΣΚΑ, η οποία πρέπει να καλύπτει και την μύτη
  •  Ανάμεσα στα ραντεβού γίνεται 5λεπτος αερισμός του εξεταστηρίου.