ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Κλινικη Δερματολογια

Έλεγχος σπίλων

Αν έχετε ελιές είναι σημαντικό να τις παρακολουθείτε για πιθανές ενδείξεις καρκίνου του δέρματος. Διαβάστε το παρακάτω άρθρο για να καταλάβετε πότε μια ελιά που έχετε γίνεται αιτία ανησυχίας.

Όλοι έχουμε ελιές στο δέρμα μας. Κατά μέσο όρο όλοι οι άνθρωποι έχουν τουλάχιστον 10 έως 40 ελιές. Ιδιαίτερα οι ενήλικες με ανοιχτό δέρμα μπορεί να έχουν ακόμη περισσότερες. Αυτό είναι φυσιολογικό. Παρά το γεγονός ότι η μορφολογία των ελιών σας καθορίζεται κυρίως γενετικά, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι αυτή που προκαλεί από τη μία την εμφάνιση περισσότερων ελιών και από την άλλη σκουραίνει τις ήδη υπάρχουσες. Ωστόσο, υπάρχει η τάση να εμφανίζονται νέες ελιές και οι ήδη υπάρχουσες να μεγαλώνουν και να σκουραίνουν, τόσο κατά την εφηβεία, όσο και κατά την εγκυμοσύνη.
Τύποι ελιών του δέρματος :
Όταν έχετε μία ή περισσότερες ελιές μπορεί να αναρωτιέστε αν είναι αθώες ή αν χρειάζεται να επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας. Μία ελιά έχει συνήθως τη μορφή ενός μικρού καφεοειδούς επάρματος, αλλά υπάρχουν πολλές παραλλαγές σχετικά με το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα της. Ανάλογα με την μορφολογία της και την περίοδο που αναπτύσσεται, μια ελιά μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας από τους παρακάτω τύπους:
-Συγγενείς σπίλοι: σ’αυτή την κατηγορία ανήκουν οι ελιές που είναι παρούσες κατά την γέννηση. Περίπου το 1% των ανθρώπων έχουν συγγενείς σπίλους οι οποίοι μερικές φορές έχουν αυξημένο κίνδυνο να μεταπέσουν σε καρκίνο του δέρματος.
-Επίκτητοι σπίλοι: οι περισσότερες ελιές ανήκουν σ’αυτή την κατηγορία και συνήθως εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας μέχρι την ενηλικίωση. Αυτές οι ελιές είναι συνήθως μικρότερες από 6 mm και οφείλονται σε αυξημένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Οι περισσότερες από αυτές δεν θα εξελιχθούν σε καρκίνο του δέρματος.
-Άτυπες ελιές: Οι άτυπες ελιές (γνωστές και ως δυσπλαστικές) είναι μεγαλύτερες από 1 cm και έχουν ανώμαλο σχήμα. Επιπλέον αυτές οι ελιές έχουν ανομοιόμορφο χρώμα με σκούρο καφέ χρώμα στο κέντρο. Τα όρια τους μπορεί να είναι ανώμαλα με ανοιχτό ή κόκκινο χρώμα ή μαύρα στίγματα. Οι άτυπες ελιές έχουν την τάση να εμφανίζονται μέσα σε μέλη της ίδιας οικογένειας και μπορεί να έχουν αυξημένο ρίσκο να εξελιχθούν σε καρκίνο του δέρματος.

-Πότε να επισκεφτείτε το δερματολόγο σας για μια ελιά :

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε επειδή έχετε μία ή περισσότερες ελιές στο σώμα σας. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας σχετικά με μία ύποπτη ελιά, καθώς μπορεί να αποτελεί ένα πρώιμο σημάδι μελανώματος, που είναι ένας επικίνδυνος καρκίνος του δέρματος.
Κάντε τακτική αυτοεξέταση του δέρματος σας (μία συγκεκριμένη μέρα κάθε μήνα) προσέχοντας ιδιαίτερα τόσο για καινούργιες ελιές, όσο και για αλλαγές στις ήδη υπάρχουσες. Ωστόσο, αν έχετε οικογενειακό ιστορικό άτυπων σπίλων ή καρκίνου του δέρματος, ή μεγάλο αριθμό σπίλων ή φακίδων είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε ένα δερματολόγο για ετήσια παρακολούθηση των ελιών σας.
Όταν εξετάζετε μόνοι σας τις ελιές σας θυμηθείτε τον κανόνα ABCDE. Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πότε πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα τον δερματολόγο σας.
Έτσι λοιπόν μία ελιά είναι ύποπτη αν έχει:

 • Α for asymmetry (ασυμμετρία): κατά την οποία το ένα της μισό δεν μοιάζει με το άλλο
 • B for irregular border (ανώμαλα όρια) : ή αλλιώς ανομοιόμορφο περίγραμμα
 • C for varied color: πολλαπλά χρώματα, αποτελείται δηλαδή από σκιές μαύρες, καφέ, άσπρες ,κόκκινες και μπλε
 • D for large diameter : διάμετρο μεγαλύτερη από 6 mm
 • E for evolving: το μέγεθος, το σχήμα ή το χρώμα της αλλάζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα
 • New moles: μία νέα ελιά που εμφανίζεται μετά την ηλικία των 20 ετών
 • Bothersome moles: μία ελιά που αιμορραγεί, προκαλεί έντονο κνησμό ή είναι επώδυνη

Εάν παρατηρήσουμε λοιπόν έναν ύποπτο σπίλο τότε άμεσα επισκεπτόμαστε τον δερματολόγο μας για αξιολόγηση και ανάλογη αντιμετώπιση.

Θεραπεία τριχών

Αν ένα άτομο συνειδητοποιήσει ότι χάνει αρκετές τρίχες για μεγάλο διάστημα, θα πρέπει σε πρώτη φάση να αναζητήσει την αιτία σε μια πιθανή ανεπάρκεια σιδήρου και φεριτίνης ή στην έλλειψη φυλλικού οξέος ή σε κάποια δυσλειτουργία του θυρεοειδούς.

Για να κάνουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη αξιολόγηση του προβλήματος, ο δερματολόγος αφού πάρει ένα πλήρες ιστορικό θα ζητήσει και γενική αίματος, ενώ θα ζητήσει να κάνουμε και τις απαραίτητες εξετάσεις, όπως τη γενική αίματος που θα συμπεριλαμβάνει εξέταση για σίδηρο, φεριτίνη, φυλλικό οξύ, T3, T4, TSH, αντιθυρεοειδικά αντισώματα.

Οι γυναίκες συνήθως πρέπει να υποβληθούν επιπλέον και σε ορμονικές εξετάσεις. Συμπληρωματικά, αλλά και ως παρακολούθηση της θεραπείας που θα μας συστήσει να ακολουθήσουμε ο δερματολόγος, μπορούμε να κάνουμε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις. Το τριχοριζόγραμμα, με το οποίο προσδιορίζεται η εκατοστιαία αναλογία των διαφόρων τριχών (αναγενών, καταγενών, τελογενών και δυστροφικών) μας βοηθά κυρίως στην παρακολούθηση της εξέλιξη της νόσου μετά τη λήψη θεραπευτικής αγωγής.

Θεραπεια ονυχων

Πολλές συστηματικές παθήσεις έχουν και εκδηλώσεις από τα νύχια. Αλλαγές στο χρώμα, την ανθεκτικότητα, το πάχος και γενικά την ποιότητα και όψη των νυχιών μπορεί να είναι εκδήλωση κάποιας δερματολογικής ή άλλης πάθησης όπως η ψωρίαση, η προσβολή των νυχιών από μύκητες, ο ομαλός λειχήνας και άλλες που προκαλούν ευθραυστότητα.

Ο δερματολόγος είναι ο κατάλληλος ιατρός για να διαγνώσει μία υποκείμενη αιτία- αν υπάρχει- και να δώσει αποτελεσματική θεραπεία με συμπληρώματα διατροφής όπως βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, καθώς και τοπικά ενυδατικά και σκληρυντικά σκευάσματα που ενισχύουν την κερατίνη στιβάδα των νυχιών και την κάνουν πιο ανθεκτική.

Θεραπεία χρόνιων νοσημάτων

Τα αυτοάνοσα νοσήματα του δέρματος, όπως η λεύκη, η ροδόχρους νόσος, η ψωρίαση αλλά και ο ερυθηματώδης λύκος, η δερματομυοσίτιδα και η σκληροδερμία, είναι χρόνιες παθήσεις που συχνά έχουν δερματικές εντοπίσεις, όπως εξανθήματα, φωτοευαισθησία, αλωπεκία, άφθες και αλλοιώσεις των νυχιών. Σε μερικούς ασθενείς το δέρμα είναι το μοναδικό όργανο που προσβάλλεται, ενώ σε άλλους το δέρμα είναι ένα από τα πολλά όργανα που προσβάλλονται.

Ο δερματολόγος κάνει μία πλήρη κλινική εξέταση του δέρματος για να εντοπίσει πρόωρα συμπτώματα κάποιας αυτοάνοσης πάθησης. Μπορεί να χρειαστεί να γίνουν βιοψίες ή εργαστηριακές εξετάσεις για την διάγνωση και την παρακολούθηση των παθήσεων αυτών.

δερματολογος

Θεραπεία καρκίνου του δέρματος

Οι δυο πιο συνηθισμένες μορφές καρκίνου του δέρματος είναι το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα. Η τρίτη πιο κοινή μορφή καρκίνου του δέρματος είναι το μελάνωμα, το οποίο ξεκινά από τα μελανοκύτταρα. Υπάρχουν και άλλες σπάνιες μορφές καρκίνου του δέρματος, όπως αυτές που εμφανίζονται στους ιδρωτοποιούς αδένες.

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) χωρίς μέτρα προστασίας – από τον ήλιο ή άλλες πηγές, όπως η έκθεση σε μηχανήματα σολάριουμ – παραμένει ο πιο σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του δέρματος.   Η υπεριώδης ακτινοβολία δεν είναι ορατή και δεν γίνεται αισθητή, αλλά μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, πρόωρη γήρανση του δέρματος, βλάβες στο δέρμα που μεγαλώνουν με το πέρασμα του χρόνου και μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος.

Ενώ ο καρκίνος του δέρματος συνήθως εμφανίζεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, η βλάβη ξεκινάει σε νεαρή ηλικία εξαιτίας της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία, ειδικά από ηλιακά εγκαύματα. Νέες έρευνες δείχνουν ότι, ενώ τα κύτταρα συχνά καταστρέφονται κατά την παιδική ηλικία, η έκθεση στον ήλιο κατά την ενηλικίωση είναι δυνατόν να προκαλέσει μετάλλαξη των κυττάρων σε καρκινικά.

Όλοι μπορεί να αναπτύξουμε καρκίνο του δέρματος. Ο κίνδυνος αυξάνεται εάν ένα άτομο έχει πολλές κρεατοελιές (σπίλους) στο σώμα του, δεν προστατεύει το δέρμα του από τον ήλιο, ή παραμένει πολύ χρόνο στον ήλιο (π.χ. σε εξωτερικούς χώρους εργασίας), έχει ατομικό ή οικογενειακό ιστορικό μελανώματος, εκτίθεται περιοδικά αλλά για αρκετή ώρα στον ήλιο (π.χ. στις διακοπές ή κατά τη διάρκεια ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων), ιδιαίτερα αν αυτό καταλήγει σε ηλιακό έγκαυμα, έχει ανοιχτόχρωμο δέρμα με φακίδες που ερεθίζεται εύκολα ή μαυρίζει δύσκολα, έχει κόκκινα ή ξανθά μαλλιά και μπλε ή πράσινα μάτια, έχει κηλίδες ή ακανόνιστου σχήματος κρεατοελιές, ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα άτομα με σκούρο ή σταρένιο δέρμα προστατεύονται περισσότερο από τον καρκίνο του δέρματος, επειδή παράγουν περισσότερη μελανίνη σε σύγκριση με τα άτομα που έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Ο καλύτερος τρόπος πρόληψης του καρκίνου του δέρματος είναι να το προστατεύετε από τον ήλιο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μαθαίνοντας τον δείκτη UV, ο οποίος δείχνει την ένταση της ηλιακής ακτινιβολίας. Όταν ο δείκτης UV είναι 3 (μέτρια ακτινοβολία) ή παραπάνω, τα επίπεδα της ηλιακής ακτινοβολίας είναι τόσο υψηλά ώστε να προκαλέσουν βλάβη του δέρματος και η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη.

 • Μείνετε μακριά από τον ήλιο μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ. κατά την διάρκεια του καλοκαιριού όταν ο ήλιος είναι πιο έντονος, και μεταξύ 10 π.μ. και 2μ.μ. τον υπόλοιπο χρόνο. Αυτές τις ώρες της ημέρας, περισσότερο από το 60% της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου φθάνει στην επιφάνεια της γης.
 • Χρησιμοποιήστε τη σκιά των δέντρων, ομπρέλες, κτίρια ή οποιοδήποτε είδος τέντας. Θυμηθείτε, η υπεριώδης ακτινοβολία αντανακλάται σε επιφάνειες όπως το μπετόν, το νερό ή η άμμος, με αποτέλεσμα να καείτε, ακόμα κι όταν νομίζετε ότι είστε προστατευμένος.
 • Φορέστε ρούχα που καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη του σώματος και το πίσω μέρος του λαιμού. Καλύτερη προστασία δίνουν τα υφάσματα με πυκνή ύφανση. Φορέστε καπέλο που να σκιάζει το πρόσωπο, το λαιμό και τα αυτιά.
 • Χρησιμοποιήστε αντηλιακά με δείκτη προστασίας (SPF) 30+ που είναι και ευρέως φάσματος και ανθεκτικά στο νερό, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας.
 • Κάνετε επάλειψη με αντηλιακό 20 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο και επαναλάβετε κάθε δυο ώρες μετά το κολύμπι ή οποιαδήποτε δραστηριότητα που σας κάνει να ιδρώνετε ή αφαιρεί το αντηλιακό.
 • Προστατέψτε τα μάτια σας με γυαλιά ηλίου. Όσο περισσότερο καλύπτουν τα μάτια, τόσο καλύτερα.
 • Φροντίστε να προστατέψετε τα βρέφη και τα μικρά παιδιά από την άμεση έκθεση στο ηλιακό φως. Χρησιμοποιήστε σκιά, ομπρέλες, καπέλα και ρούχα για την προστασία τους.
 • Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε αντηλιακό SPF30+ στις περιοχές του δέρματος που δεν προστατεύονται, όπως το πρόσωπο και το επάνω μέρος των χεριών.
 • Μη χρησιμοποιείτε στρώματα και λάμπες ηλιοθεραπείας, τα οποία εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία που αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Ένα μέρος από το ηλιακό φως είναι σημαντικό για την υγεία μας. Όταν το δέρμα εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία, παράγεται βιταμίνη D, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και διατήρηση ισχυρών και υγιών οστών. Ωστόσο, για να παράγει ο οργανισμός σας αρκετή βιταμίνη D που σας βοηθά να είστε υγιής, δεν χρειάζεται να εκτεθείτε στον ήλιο περισσότερο από 10 λεπτά, τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, εκτός από τις ώρες που η υπεριώδης ακτινοβολία είναι υψηλή.

Γνωρίστε το δέρμα σας και κάνετε έναν έλεγχο τέσσερις φορές το χρόνο, εξετάζοντας ολόκληρο το σώμα σας μαζί και τα πέλματα των ποδιών σας, ανάμεσα στα δάχτυλα και στα νύχια σας.

Χρησιμοποιήστε έναν καθρέφτη για να ελέγξετε περιοχές όπως η πλάτη ή το πίσω μέρος των ποδιών σας. Τα σημάδια που θα αναζητήσετε είναι: ένα νέο στίγμα που είναι διαφορετικό από τα άλλα στίγματα στο δέρμα γύρω από αυτό, μια πληγή που δεν επουλώνεται, ένα σημάδι, μια κρεατοελιά ή κηλίδα που έχει αλλάξει μέγεθος, σχήμα ή χρώμα.

Στην περίπτωση αυτή απευθυνθείτε αμέσως στον δερματολόγο σας. Ο γιατρός σας θα ψάξει πρώτα το ύποπτο σημάδι, την κρεατοελιά ή την κηλίδα. Εάν υποψιάζεται καρκίνο του δέρματος, θα συστήσει πιθανότατα βιοψία για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση.

Η βιοψία είναι μια γρήγορη και απλή διαδικασία. Ο γιατρός θα σας κάνει τοπική αναισθησία και θα αφαιρέσει την αλλοίωση. Συνήθως γίνεται ένα ή περισσότερα ράμματα για να επουλωθεί το τραύμα. Ο ιστός που έχει κοπεί, θα πρέπει να αποσταλεί σε εργαστήριο, όπου ο παθολογοανατόμος θα τον εξετάσει σε μικροσκόπιο. Τα αποτελέσματα της βιοψίας θα καθορίσουν ποιά θεραπευτική αγωγή είναι κατάλληλη για την περίπτωσή σας. Συχνά ο καρκίνος του δέρματος αφαιρείται με τη βιοψία και δεν απαιτείται πρόσθετη θεραπεία. Εάν είναι μεγάλος ή έχει εξαπλωθεί πέρα από την επιφάνεια του δέρματος, πρέπει να αφαιρεθεί περισσότερος ιστός.

Επεμβατικη Δερματολογια

Κρυοθεραπεία

Η κρυοθεραπεία αναφέρεται σε μια επέμβαση κατά την οποία επιφανειακές δερματικές βλάβες ψύχονται με αποτέλεσμα να καταστρέφονται. Συχνότερα, για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται το υγρό άζωτο. Πληθώρα βλαβών μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη κρυοθεραπεία όπως για παράδειγμα: Ακτινικές υπερκερατώσεις, Κονδυλώματα, Σμηγματορροϊκές  υπερκερατώσεις, Θηλώματα, Δυσχρωμίες, Υπερτροφικές ουλές. Η κρυοθεραπεία ως μέθοδος ασφαλής και αξιόπιστη, αποτελεί τον καταλληλότερο τρόπο για την απαλλαγή από ποικίλα  είδη επιφανειακών βλαβών του δέρματος. Ωστόσο, είναι σημαντικό η βλάβη του δέρματος να έχει διαγνωσθεί σωστά.

Αφαίρεση σπιλών

Όταν χαρακτηρίσει ο γιατρός μια βλάβη ως ύποπτη, τότε αυτή αφαιρείται με χειρουργική επέμβαση. Αυτός ο ιστός στη συνέχεια εξετάζεται προσεκτικά κάτω από ένα μικροσκόπιο με διάφορες τεχνικές χρώσης. Μιλάμε για μια ιστολογική ή ιστοπαθολογική εξέταση με την οποία μπορούν να αναγνωριστούν και να ανιχνευτούν τα καρκινικά κύτταρα καθώς και να καθορίσουμε ακριβώς το είδος κακοήθη κύτταρα είναι.

Αφαίρεση οζιδίων δέρματος

Καλοήθεις όγκοι του δέρματος είναι τα θηλώματα, οι μυρμηκιές, τα αιμαγγειώματα, οι υπερκερατώσεις και τα λιπώματα.

Αυτά που συναντάμε συχνότερα είναι τα θηλώματα που αποτελούν δερματικά επάρματα στο χρώμα του δέρματος ή καφέ που κρέμονται συνήθως από λεπτό μίσχο οι γνωστές σε όλους μας ¨ελίτσες¨. Εμφανίζονται γύρω από το λαιμό, τα βλέφαρα, τις μασχάλες, στην υπομάστια και μικροβουβωνική περιοχή και οφείλονται σε ιό HPV, τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (Human Papilova Virus).

Αυξάνονται σε αριθμό όταν ο οργανισμός είναι σε stress (περίοδος εγκυμοσύνης ή καταβολή ή όταν υπάρχει χαμηλό ανοσοποιητικό).

Όλα τα καλοήθη ¨ογκίδια¨ του δέρματος αφαιρούνται με κρυοθεραπεία, καυτηριασμό, laser ή χειρουργικά εάν έχουν μεγάλο μέγεθος και βάση. Η αφαίρεσή τους κρίνεται σκόπιμη όταν η τριβή ή ο τραυματισμός τους λόγω θέσεως (αλυσιδες λαιμού, κτλ.) ευνοεί τον πολλαπλασιασμό και την αύξηση του μεγέθους τους.

Laser για αιμαγγειώματα και ευρυαγγείες

Τα αγγεία του προσώπου μπορεί να οφείλονται στην από κατασκευής ευαισθησία του δέρματος, στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή ακόμα και   σε παθήσεις όπως η ροδόχρους ακμή. Μπορεί να είναι ασυμπτωματικά ή να δημιουργούν αίσθημα καψίματος. Οπωσδήποτε η παρουσία τους είναι τις περισσότερες φορές ενοχλητική ενώ όσο τα αφήνουμε αθεράπευτα χειροτερεύουν. Η εφαρμογή κρεμών σε αυτές τις περιπτώσεις έχει μικρά ή καθόλου αποτελέσματα. Η μόνη λύση είναι η χρήση ειδικού laser για ευρυαγγείες.

Με τη βοήθεια του Laser ο Δερματολόγος καταστρέφει τα αγγεία του προσώπου χωρίς να προκαλεί καμία απολύτως βλάβη στο γύρω δέρμα. Η θεραπεία των αγγείων του προσώπου διαρκεί λίγα λεπτά.

Διαθερμοπηξία

Η διαθερμοπηξία είναι επεμβατική τεχνική κατά την οποία γίνεται καυτηρίαση με βελόνα διαφόρων βλαβών στην επιφάνεια του δέρματος. Στη διαθερμοπηξία χρησιμοποιούμε ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο μεταφέρεται διαμέσου ενός στυλεού άμεσα στη δερματική βλάβη και την καταστρέφει.

Με τη διαθερμοπηξία μπορούμε να εξαλείψουμε βλάβες όπως μικρά κερασοειδή αιμαγγειώματα , θηλώματα, υπερκερατώσεις, σμηγματογόνες υπερπλασίες και άλλα. Η θεραπεία είναι ελάχιστα επεμβατική και προκαλεί μόνο ένα ελαφρύ αίσθημα στιγμιαίου καψίματος στο δέρμα. Συνεπώς, η όλη διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας είτε με τοπική ένεση ξυλοκαϊνης , οπότε και είναι εξαιρετικά καλά ανεκτή. Αντενδείξεις στη χρήση διαθερμοπηξίας αποτελούν η ύπαρξη καρδιακού βηματοδότη ή απινιδωτή.

Αισθητικη δερματολογια

Αποτρίχωση Laser

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης, το LASER μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τον τύπο της τρίχας και του δέρματος και να εξαλείψει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε κάθε περιοχή του προσώπου και του σώματος, ακόμα και στα πιο ευαίσθητα σημεία, όπως είναι η περιγεννητική περιοχή.

Καθώς το LASER στοχεύει στον θύλακα της τρίχας, δηλαδή στο σημείο γέννησης και ανάπτυξής της, η τρίχα φύεται όλο και πιο αδύναμη και σταδιακά γίνεται χνούδι. Μετά τις πρώτες θεραπείες, η αίσθηση του δέρματος είναι βελούδινη. Στις περιοχές της θεραπείας εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας να μην υπάρχει ενόχληση.

Στο ιατρείο μας διαθέτουμε το τελευταίας γενιάς Laser Motus AY ένα άλμα στο μέλλον της αφαίρεσης τρίχας και της αγγειακής θεραπείας για όλους τους τύπους δέρματος.
Το Motus AY είναι το νέο σύστημα που συνδυάζει τον Αλεξανδρίτη με τις πηγές λέιζερ Nd: YAG που καλύπτουν όλες τις εφαρμογές στην δερματολογία.

Τα πλεονεκτήματα του Motus AY:

 • Αποτελεσματική και ασφαλής για όλους τους τύπους δέρματος (I έως VI)
 • Ευρεία γκάμα εφαρμογών
 • Γρήγορη και χωρίς παρενέργειες
 • Μέγιστη απλότητα και ευελιξία

Δίκαια κάποιοι μιλούν για το καλύτερο Laser αποτρίχωσης στο κόσμο.

ασδ

Water Facial

Πρόκειται για μια μη επεμβατική πρακτική απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων και του παγιδευμένου σμήγματος, που στοχεύει στη ρύθμιση της λιπαρότητας, στην άμεση βελτίωση της υφής, καθώς και στην ενυδάτωση της περιοχής. Το αποτέλεσμα είναι καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα.

Συνήθως, εφαρμόζεται στο πρόσωπο αλλά δυνητικά και σε άλλα σημεία του σώματος, κατόπιν συγκεκριμένων ενδείξεων (πχ. Φαγεσωρική ακμή με εντόπιση στη ράχη ή στο στέρνο).

Laser για ουλες

H χρήση των εξελιγμένων  LASER στοχεύει στην ανάπλαση της περιοχής καθώς προκαλεί αλλαγές στις διάφορες στιβάδες του δέρματος δημιουργώντας ένα νέο υγιές δέρμα στην περιοχή των ουλών, ανώδυνα και αναίμακτα.

Συνδυαστικά ή μεμονωμένα – κατά περίπτωση – τα εξελιγμένα LASER χρωστικής έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν σημαντικά την εξάλειψη ερυθρότητας και ανάπλαση του δέρματος με λείανση των υπερτροφικών και εμβυθισμένων περιοχών.

Η αντιμετώπιση των ουλών με υπερπαλμικά LASER ανάπλασης του δέρματος καταγράφει υψηλότερη αποτελεσματικότητα συγκριτικά με  τα χημικά πίλινγκ. Επίσης, είναι ελεγχόμενη και απαιτεί μικρότερο χρόνο ανάρρωσης.

Θεραπείες Λεύκανσης και Λάμψης

Η θεραπεία της φωτοαναζωογόνησης είναι μία καινοτόμος μέθοδος ανανέωσης του δέρματος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία του εστιασμένου φάσματος (SWT),  για να αφαιρέσει τις σκούρες κηλίδες της γήρανσης τις δυσχρωμίες και την ερυθρότητα και να δώσει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα. Συγχρόνως βελτιώνει πολύ την υφή και την ποιότητα του δέρματος, δίνει λάμψη την επιδερμίδα και την κάνει  λεία και απαλή.

Μια θεραπεία διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά και είναι ανώδυνη. Παρατηρείται μεγάλη βελτίωση από την πρώτη κιόλας συνεδρία, αλλά μπορεί να χρειαστούν έως και 3 συνεδρίες για να επιτευχθεί το πλήρες αποτέλεσμα.

Θεραπεία για χείλη

Στα νέα άτομα συνήθως παρεμβαίνουμε για να τονίσουμε τα χείλη και το περίγραμμά τους και να αυξήσουμε τον όγκο τους για να είναι πιο ελκυστικά. Στα μεγαλύτερα άτομα ( μέση και μεγαλύτερη ηλικία), η αυξητική χειλιών έχει σαν στόχο την αναπλήρωση του χαμένου όγκου των χειλιών. Τα χείλη ανασχηματίζονται, ο όγκος τους αποκαθίσταται, ενυδατώνονται και επανέρχεται η σφριγηλότητά τους, δίνοντας μια νεανική όψη στο πρόσωπο.

Το υαλουρονικό το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε όγκο στο άνω ή και στο κάτω χείλος του στόματος, τηρώντας τη φυσική αναλογία, 1/3 το επάνω και 2/3 το κάτω χείλος .Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο περίγραμμα του άνω χείλους για να σηκώσει το άνω χείλος προς τα πάνω και παράλληλα να βοηθήσει στην βελτίωση των κάθετων ρυτίδων (ρυτίδες του καπνιστή) που εμφανίζονται σε αυτή την περιοχή με το πέρασμα του χρόνου.

Θεραπείες προσώπου

Ο συνδυασμός της Βοτουλινικής τοξίνης και του Υαλουρονικού οξέως δίνει ένα  εξαιρετικό και πιο ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα από ότι η εφαρμογή της κάθε μίας θεραπείας χωριστά και μεγαλύτερη διάρκεια αποτελέσματος.

Η συνδυασμένη εφαρμογή  και  Βοτουλινικής τοξίνης  και Υαλουρονικού οξέος είναι μια θεραπεία ανώδυνη και γρήγορη και το άτομο μπορεί να επιστρέψει αμέσως μετά στις καθημερινές του δραστηριότητες. Η διάρκεια της εφαρμογής εξαρτάται από τον αριθμό των περιοχών που θα θεραπευθούν. Συνήθως δεν υπερβαίνει τα 30 λεπτά.

Αντιγήρανση

Τα peelings με χρήση οξέων φρούτων (ΑΗΑ’s ), με χρήση TCA (τριχλωροξεικο οξύ) και LHA (λιπουδροξυοξέα) είναι τα συνηθέστερα peelings στη δερματολογική πράξη στα ιατρεία. Πρόκειται για επιφανειακά ή και μέσου βάθους που στοχεύουν στην απομάκρυνση μέρους ή όλης της επιδερίδας και προάγουν την παραγωγή νέων κυττάρων. Είναι καλά ανεκτά από σχεδόν όλα τα δέρματα και βελτιώνουν την ακμή (ΑΗΑ’s ), και τις δυσχρωμίες (TCA). Η ηλιοφάνεια είναι αντένδειξη για αυτές τις θεραπείες που γίνονται κυρίως το χειμώνα.

Η μεσοθεραπεία, τεχνική που χρησιμοποιείται πολλά χρόνια στο εξωτερικό είναι σημαντικό όπλο αντιγήρανσης. Πρόκειται για τεχνική κατά την οποία με πολλαπλούς νυγμούς με ειδική μικρή βελόνα παρέχονται στο δέρμα βιταμίνες, ανόργανα, άλατα, αντιοξειδωτικές ουσίες, υαλουρονικό οξύ. Δημιουργείται έτσι στα κύτταρα του δέρματος το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπλασή τους. Χρειάζονται 6-8 συνεδρίες ανά 7-10 ημέρες και μπορούν να γίνουν αρκετές επαναλήψεις. Η ηλιοφάνεια δεν είναι αντένδειξη για αυτή τη θεραπεία.

Ισοδύναμο με τα peelings είναι το microdermabrassion που η απολέπιση προκαλείται με εκτόξευση μικροκρυστάλλων.

Τα λέιζερ φωτοανάπλασης στοχεύουν βαθύτερα στο υποκείμενο της επιδερμίδας χόριο. Ενεργοποιούν τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο προάγοντας έτσι τη σύσφιξη. Συνδυάζονται ιδανικά με θεραπείες επιφάνειας (μεσοθεραπεία ή peelings).

Η διόρθωση των ρυτίδων με υαλουρονικό οξύ ή με botox συντελεί ώστε να μη βαθαίνουν οι ρυτίδες με το πέρασμα του χρόνου και δίνουν επιπλέον άμεσα νεανική όψη. Χρειάζονται επανάληψη ανά 4-6 μήνες το botox και 6-8 μήνες τα «γεμίσματα» με υαλουρονικό. Να σημειωθεί ότι το υαλουρονικό είναι το μόνο εμφύτευμα που καθώς απορροφάται πλήρως από τον οργανισμό είναι ασφαλέστατο και δε δημιουργεί κοκκιώματα. Η ηλιοφάνεια δεν είναι αντένδειξη για αυτές τις θεραπείες.

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

Καλέστε τώρα στο (+30) 2315310942 ή επισκεφθείτε τις συχνές ερωτήσεις.