ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΟΝΥΧΟΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΣΦΡΥΣΗΣ ΟΝΥΧΟΣ

DR. ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ – ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Feet and soles

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΟΝΥΧΟΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΣΦΡΥΣΗΣ ΟΝΥΧΟΣ

Μια από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην περιοχή του νυχιού σχετίζονται με την είσφρυση όνυχος ή αλλιώς ονυχοκρύπτωση. Πρόκειται για την εισχώρηση του όνυχος (νυχιού) στο δέρμα η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να προκαλέσει μόλυνση και σε μερικές περιπτώσεις αιμορραγία. Εμφανίζεται, κυρίως, στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού αλλά ενδέχεται να εμφανιστεί και στα άλλα δάχτυλα.

ΑΙΤΙΕΣ

• Γενετικοί παράγοντες όπως μια δυσμορφία του ποδιού

• Τραύμα

• Λάθος κόψιμο νυχιών

• Χρήση στενών υποδημάτων

• Παθήσεις του μεγάλου δακτύλου

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σε αρχικό στάδιο γίνεται χρήση αντιβιοτικών και η αντισηπτικών. Σε περίπτωση που η συντηρητική θεραπεία δεν αποδώσει, τότε η λύση είναι η χειρουργική επέμβαση. Ο συνδυασμός συντηρητικής και χειρουργικής θεραπείας θα οδηγήσει στη λύση του προβλήματος.

Η αφαίρεση τμήματος του όνυχος μέχρι τη μήτρα ή η εκτομή όλου του όνυχος εξαρτάται από τη σοβαρότητα της βλάβης. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία και η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία.

Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται πλήρης ίαση με ελάχιστες περιπτώσεις υποτροπής. Η αποθεραπεία επιτυγχάνεται σε διάστημα 10-15 ημερών. Μετά την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του ενώ συνιστάται περιορισμός της βάδισης για ένα 24ωρο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

• Χρήση κατάλληλων και άνετων υποδημάτων

• Τήρηση κανόνων υγιεινής και τακτική περιποίηση των άκρων

• Το κόψιμο των νυχιών να γίνεται με προσοχή και καθαρά εργαλεία

• Αποφυγή κοψίματος πολύ κοντά στο δέρμα

Πηγή: www.edae.gr

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

DR. ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

Η Dr. Τραϊανού Αθηνά, είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και έχει λάβει την ειδικότητά της από τις δύο πανεπιστημιακές κλινικές του ΑΠΘ.

Έχει ολοκληρώσει τη διατριβή της πάνω στα κονδυλώματα και στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ενώ εργασίες της είναι δημοσιευμένες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

Μοιραστείτε το !!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

DR. ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ – ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

elΕλληνικά