
Αν ένα άτομο συνειδητοποιήσει ότι χάνει αρκετές τρίχες για μεγάλο διάστημα, θα πρέπει σε πρώτη φάση να αναζητήσει την αιτία σε μια πιθανή ανεπάρκεια σιδήρου και φεριτίνης ή στην έλλειψη φυλλικού οξέος ή σε κάποια δυσλειτουργία του θυρεοειδούς.
Για να κάνουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη αξιολόγηση του προβλήματος, ο δερματολόγος αφού πάρει ένα πλήρες ιστορικό θα ζητήσει και γενική αίματος, ενώ θα ζητήσει να κάνουμε και τις απαραίτητες εξετάσεις, όπως τη γενική αίματος που θα συμπεριλαμβάνει εξέταση για σίδηρο, φεριτίνη, φυλλικό οξύ, T3, T4, TSH, αντιθυρεοειδικά αντισώματα.
Οι γυναίκες συνήθως πρέπει να υποβληθούν επιπλέον και σε ορμονικές εξετάσεις. Συμπληρωματικά, αλλά και ως παρακολούθηση της θεραπείας που θα μας συστήσει να ακολουθήσουμε ο δερματολόγος, μπορούμε να κάνουμε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις. Το τριχοριζόγραμμα, με το οποίο προσδιορίζεται η εκατοστιαία αναλογία των διαφόρων τριχών (αναγενών, καταγενών, τελογενών και δυστροφικών) μας βοηθά κυρίως στην παρακολούθηση της εξέλιξη της νόσου μετά τη λήψη θεραπευτικής αγωγής.
Η Dr. Τραϊανού Αθηνά, είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και έχει λάβει την ειδικότητά της από τις δύο πανεπιστημιακές κλινικές του ΑΠΘ.
Έχει ολοκληρώσει τη διατριβή της πάνω στα κονδυλώματα και στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ενώ εργασίες της είναι δημοσιευμένες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.
*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.
Copyright © 2020-2022 by StratonOakland
Hosted by StratonOakland